Pizza

Z historie pizzy

První zdokumentovaný výskyt slova pizza je z roku 997. Jedna z nejznámějších pizz – Margherita – vznikla v Neapoli v roce 1889. Místní kuchtík ji vytvořil jako poctu královně Margheritě a sjednocené Itálii. Proto je pizza v národních barvách.

Pizza normali

Italské suroviny, certifikovaní pizzaři, tradiční receptury i netradiční kombinace chutí, barev a vůní.

MARGHERITA178 ,-

rajčata San Marzano, mozzarella Fior di Latte, bazalka

PROSCIUTTO COTTO239,-

rajčata San Marzano, mozzarella Fior di Latte, bazalka, prosciutto cotto, sýr Grana Padano

CAPRICIOSSA249,-

rajčata San Marzano, mozzarella Fior di Latte, bazalka, žampiony, artyčoky, prosciutto cotto, sýr Grana Padano

VEGETARIANA239,-

rajčata San Marzano, mozzarella Fior di Latte, bazalka, česnek, artyčoky, cherry rajčata, špenát, olivy, sýr Grana Padano

QUATTRO CARNI279,-

rajčata San Marzano, mozzarella Fior di Latte, bazalka, ventricina, prosciutto cotto, pancetta, salsiccia, sýr Grana Padano

DIAVOLA239,-

rajčata San Marzano, mozzarella Fior di Latte, bazalka, ventricina, peperoncino papričky, sýr Grana Padano

TONNO249,-

rajčata San Marzano, mozzarella Fior di Latte, tuňák, olivy, sýr Grana Padano, cibule

NAPOLI239,-

rajčata San Marzano, mozzarella, bazalka, olivy, ančovičky, oregano, cherry rajčata, sýr Grana Padano

LOBSTER FRUTTI DI MARE339,-

rajčata San Marzano, bazalka, česnek, humr, slávky, krevety, oregano

MARINARA CON ACCIUGHE239,-

rajčata San Marzano, česnek, bazalka, sardinky, oregano, extra vergine olivový olej

Pizza bianca

Přesvědčí vás, že chutná i bez rajčat.

QUATTRO FORMAGGI259,-

mozzarella Fior di Latte, bazalka, taleggio, gorgonzola, Grana Padano

PROSCIUTTO CRUDO289,-

mozzarella Fior di Latte, prosciutto crudo, rukola, cherry rajčata, bazalka, sýr Grana Padano

Pizza bufala

Pizzy, co se točí kolem té jediné pravé buvolí mozzarelly.

MARGHERITA DI BUFALA299,-

rajčata San Marzano, mozzarella z buvolího mléka, bazalka

MARGHERITA DI BUFALA CAPRESE RIPIENO319,-

rajčata San Marzano, čerstvá mozzarella z buvolího mléka, bazalka